A trecut vremea cand sanii tai erau laudati pentru forma lor frumoasa, cand mergeai lipsita de jena pe strada cu bluzite delicate ce se mulau perfect pe corpul tau, iti doresti din nou sa nu te ascunzi sub sutiene care mai de care mai sofisticate cu burete excesiv ca o bluza sa arate cat de cat bine. Atunci este timpul sa apelezi la o ridicare de sani (mastopexie).
Mastopexia este procedura chirurgicala pentru conturarea si ridicarea sanilor cazuti. De asemenea, se poate obtine si reducerea marimii areolei. Majoritatea femeilor prezinta, odata cu inaintarea in varsta, pierderea fermitatii si caderea sanilor. Aceste transformari pot fi mostenite, pot aparea dupa sarcina, pierderi in greutate sau datorita imbatranirii. Modificarile sunt progresive si se produc de obicei intre 20 si 40 de ani. Volumul glandei mamare poate ramane normal dar se pierde fermitatea si pozitia din tinerete. Mastopexia poate restabili fermitatea sanilor si poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile. Daca sanii au pierdut din volum si pacienta ii doreste mai mari, se pot introduce implanturi mamare.
Mastopexia se face sub anestezie generala. Dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea cazului. Exista foarte multe tehnici, cea mai folosita procedura presupune o incizie in forma de ancora urmarind conturul natural al sanului. Se excizeaza surplusul de tegument, mamelonul si areola fiind mutate mai sus, dupa un desen prestabilit. De asemenea, se face decolarea glandei de pe muschiul pectoral si se fixeaza cu fire neresorbabile in noua pozitie. Va rezulta o cicatrice circulara in jurul areolei, o cicatrice verticala pana in santul inframamar si o cicatrice in sant. Pacientele cu sani mici si ptoza minima pot fi candidate pentru proceduri modificate care necesita incizii mai mici. Daca s-a hotarat si folosirea unui implant, acesta se insera intr-un buzunar situat sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral. Se lasa un drenaj aspirativ pentru 24 de ore.
Este important ca pacienta sa inteleaga inca de la inceput ca acest tip de operatii estetice vor lasa cicatrici vizibile si permanente, chiar daca de o buna calitate. Ca si precautie, este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 1-2 saptamani inainte de operatie. Interventia chirurgicala trebuie facuta, de regula, in afara perioadei menstruale.
Orice operatie chirurgicala implica un risc cel putin teotetic. In cazul oricarei operatii estetice, cand s-au luat toate masurile de siguranta si se efectueaza de catre o echipa antrenata cu aceste interventii, complicatiile sunt rare si de obicei minore si pot consta in infectii locale sau hematoame. In ceea ce priveste recuperarea si timpul in care se face aceasta, exista diferente in functie de pacienti.
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
No comments:
Post a Comment