Tuesday, July 6, 2010

Sprancene cochete, chirurgie sprancene

Sprancenele sunt si ele o parte importanta a fizionomiei. Niste sprancene bine pensate si bine conturate iti schimba radical look-ul. Sunt momente cand pur si simplu nu ai timp sa ajungi la cosmetica si deja pari neingrijita, fata nemaiexprimand aceeasi luminozitate ca atunci cand sprancenele tale au "facut fata" unei "minime interventii".

Acum vine intrebarea ce te faci atunci cand datorita varstei, stresului permanent incep sa apara ridurile iar sprancenele tale care o data erau frumoase si arcuite denota acum o fata imbatranita si cam "batuta de soarta"?

O veste buna, exista o solutie si anume lifting sprancene, o tehnica chirurgicala dar destul de simpla. Operatia se adreseaza femeilor si barbatilor care sint nemultumiti de aspectul sprincenelor pe care le considera prea lasate dand aspectul de incruntare. Odata cu varsta pielea isi pierde elasticitatea si se lasa sub actiunea gravitatiei. Aceste modificari apar diferit la diferite persoane fiind influentate de fluctuatii de greutate, expunerea la soare, stresul cotidian, dar cel mai important factor este ereditatea.

Procesul de imbatrinire se manifesta si la nivelul pleoapelor. Deasemenea in realizarea unui aspect estetic placut un rol important il au barbia, nasul, pleoapele si pometii obrajilor. Chirurgul plastician va va prezenta daca sint necesare modificari la nivelul acestor structuri prin blefaroplastie, implante faciale, rinoplastie, acestea putind intra in planul operator. 

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Scopul acestei operatii este acela de a ridica sprancenele.

Inciziile se practica pe conturul superior al sprancenelor, excizand in “felie de pepene” pielea in exces situata superior de acestea. Structurile profunde se sutureaza realizind astfel o intarirea a acestora avand ca rezultat ridicarea sprancenelor. Pielea se sutureaza intradermic pentru aspectul estetic al viitoarei cicatrici. Rezultatul este un aspect mai relaxat si mai optimist al fetei dumneavoastra.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sint scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale. In anumite situatii se poate opera si cu anestezie locala potentata.

Timpul necesar pentru efectuarea liftingului sprancenelor depinde de mai multi factori incluzand abordul chirurgical, anatomia pacientei, tipul anesteziei. In general operatia dureaza 1 – 2 ore. 

Cele mai multe operatii de lifting al sprincenelor necesita 1 zi de spitalizare postoperatorie, pentru a ramine dupa operatie sub observarea si monitorizarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Cateva posibile complicatii sint: sangerare, hematom, infectia, alergie la anestezic, lezarea nervilor din zona sprancenoasa. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Efectele postoperatorii se manifesta prin tumefierea fruntii si dureri de intensitate redusa. Dupa operatie trebuie sa tineti capul mai ridicat decit restul corpului cand stati in pat. Umflaturile dispar dupa citeva zile iar echimozele in aproximativ 2 saptamani. Firele se scot dupa 7-10. Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.


Cicatricile rezultate sint mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic.Ele vor avea o culoare roz cateva luni, dupa care vor capata culoarea tegumentului din jur. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

De obicei activitate se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda administrarea de analgezice. In prima saptamina dupa operatie incercati sa fiti mai gingase cu fata si fruntea dumneavoastra pentru a permite o vindecare corecta. Evitati alcoolul, sauna, baile de abur pentru citeva saptamini si expunerea la soare pentru citeva luni. 

Activitatea totala se poate relua dupa 5-7 zile in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Liftingul sprancenelor produce ridicarea sprincenelor si intinerirea fetei. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul “look” este incantator pentru ochi.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. DAN MIHAIL STANA 021.269.04.42, office@clinicaefigia.ro
programari@clinicaefiiga.ro
www.clinicaefigia.ro
www.acidhialuronic.eu

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE
  • Spalati-va bine inainte de operatie;
  • Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;
  • Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;
  • Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;
  • Nu fiti raciti in momentul operatiei;
  • Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;
  • Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;
  • Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;
  • In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;
  • Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist.