Thursday, December 5, 2013

Sa trecem cu brio peste anotimpul rece!!!!



                    Odata cu sosirea toamnei si mai mult in timpul  iernii trebuie sa acordam o atentie deosebita ingrijirii tenului  si  a corpului.  Pielea din zonele expuse se va deteriora sub actiunea factorilor de mediu.                      Specialistii recomanda folosirea de creme hidratante atat pentru corp,  maini si in special pentru  fata.  Cremele alese ar trebui sa aiba un grad sporit de hidratare, sa fie cat mai naturale si corespunzatoare varstei.  Pentru buze este indicat sa folosim balsam hidratant sau ruj.

                   Daca optam pentru o excursie la Ski este idicat sa utilizam o crema solara cu factor de protectie ridicata. De asemenea este indicat sa ne imbracam corespunzator, sa purtam manusi si sa ne acoperim pe cat posibil  gatul  si  fata.

                   Pentru a “straluci” in timpul iernii medicii esteticieni recomanda o cura de 3-4 sedinte de mezoterapie pentru fata si gat, pentru a hidrata si a vitaminiza pielea.   Mezoterapia sau mezo-liftul este un complex de vitamine ce se injecteaza in derm prin microinjectii pentru un aspect sanatos, luminos si curat al tenului. Rezultatele sunt vizibile imediat: tenul capata stralucire, nu mai este obosit si incarcat. Acest complex de vitamine contine substante necesare revitaminizarii pielii si imbunatatirii elasticitatii ei.

                  Tot in aceasta perioada ne este la indemana si acidul  hialuronic pentru  un contur frumos al buzelor sau crearii unui volum mai bun, restructurarea pometilor,  acoperirea cearcanelor si estomparea adanciturilor nazo-labiale.

                  De asemenea putem apela la Botox pentru corectia ridurilor de expresie. Mai mult ca sigur ne vom incrunta mai tare cand ne este frig.  Botoxul  este utilizat cu succes in corectia ridurilor de la etajul  superior al  fetei, frunte, intre sprancene si pentru “ laba gastii” dar si deasupra buzelor pentru diminuarea ridurilor.

                 Daca avem o perioada mai  statornica si  stam mai mult in  casa ne putem orienta si  catre o sedinta laser de rejuvenare profunda a fetei. Desi un pic mai agresiva, deoarece se elimina straturile superficiale de piele, tenul se inroseste si se formeaza mici cruste, rezultatele sunt remarcabile.  Dupa o perioada de cateva zile dupa ce se va exfolia tenul vom  obtine o fata mai luminoasa si  mai  intinerita.

                 In  aceasta perioada ne stau la indemana laserele interzise pe perioada verii. Putem face sedinte de rejuvenare faciala, putem apela la laserul pentru  acnee si cicatrici post-acneeice sau la cel de eliminare a petelor pigmentare si de batranete.  Avem timp la dispozitie pentru ne efectua sedintele fara a fi stresati de razele puternice ale soarelui.
               Desi mai putin expusa factorilor de mediu si pielea de pe corp “sufera in aceasta perioada”.  In afara de o alimentatie bogata in vitamine, putem apela la masaje corporale de relaxare, la minunatele impachetari cu ceai  verde, care vor elimina toxinele din corp si ne vor hidrata pielea sau la alte proceduri de remodelare daca ne dorim sa slabim  sau sa ne mentinem in forma.

               Astfel sa privim pozitiv acest anotimp, sa ne gandim ca avem suficient timp la dispozitie sa ne rasfatam fata si trupul, sa le ingirjim, sa le hidratam si sa le pregatim pentru plimbarile lungi in aer liber cand vremea va fi insorita si calda.