Thursday, July 18, 2013

Marirea de sani cu implant



             Fie ca ne dorim un efect “wow” sau  doar dorim sa scapam  de anumite complexe astazi marirea de sani cu implant mamar a devenit una dintre cele mai solicitate operatii estetice. Marirea de sani prin implant mamar este cea mai sigura metoda existenta  la ora actuala pe piata deoarece are o experienta bogata de zeci de ani,  un bagaj de cunostinte si o lunga traditie. Impactul interventiei a fost studiat in profunzime de peste 30 de ani, si nu a fost asociat cu aparitia cancerului sau alte boli autoimune.

              Aceasta operatie are un impact psihologic major, ajutând multe femei sa dobandeasca o imagine mai buna despre propria persoana, prin aceasta contribuind la cresterea încredererii în sine. Preoperator, se ia in calcul marimea si forma trunchiului, dimensiunile sanului, proiectia sa fata de torace, precum si forma, pozitia si dimensiunile areolei mamare, pentru întelegerea cât mai corecta a problemelor existente in vederea rezolvarii lor.

               Interventia de marire a sanilor se efectueaza sub anestezie generala si dureaza intre 1-2 ore. Exista trei metode de a introduce implantul mamar, dar alegerea metodei operatorii optime depinde de forma sanului pacientei.

            Prima metoda este prin incizie la nivelul santului inframamar, fiind de altfel cea mai frecvent aleasa metoda, intrucat ofera vizibilitatea maxima din punct de vedere chirurgical. Implantul poate fi pozitionat, printr-o incizie mica, in spatele glandei mamare sau in spatele muschiului pectoral.

             Cicatricea este fina, de 3-4 cm, si amplasata la nivelul santului inframamar va fi acoperita de glanda mamara fiind practic neobservabila.

             A doua metoda este prin incizie periareolara, de jur imprejurul areolei mamare. Tehnica ofera o mascare perfecta a cicatricii, dar este indicata pacientelor cu areola mai mare.

              A treia metoda este cu incizie prin axila - se creaza un tunel spre zona glandei mamare. Este mai putin practicata intrucat neconferind o vizibilitate foarte buna chirurgului, se poate pune problema unei asimetrii. De comun acord cu  medicul  chirurug se va alege metoda cea mai  buna pentru pacient.

              Dupa operatie se aplica un pansament steril, de protectie, acesta putand fi inlaturat la 48 de ore dupa. O senzatie de disconfort sau durere poate interveni, insa ea dispare dupa administrarea unor medicamente antalgice. Miscarile bratelor vor fi câteva zile usor limitate, iar activitatea obisnuita se poate relua dupa 7-10 zile. Dupa interventie, minim 6 saptamani  pacienta va purta un conformator special.

                    La ora actuala exista numeroase modele de implante mamare. Acestea difera in functie de forma (rotunde sau anatomice) si de continut (ser fiziologic, gel siliconic cu diverse densitati, mixte, etc). Forma, volumul si continutul implantelor, sunt esentiale in obtinerea rezultatului dorit. Prin urmare, alegerea implantelor reprezinta un moment deosebit de important, care necesita experienta din partea chirurgului.

                      Acesta trebuie sa tina cont atat de dorinta pacientei cat si de rezultatele unor masuratori obiective, care permit adaptarea formei si dimensiunilor implantelor la marimea sanilor, aspectul acestora precum si la tipul constitutional al pacientei (inaltime, greutate, circumferinta toracelui, etc). Un alt criteriu deosebit de important in alegerea implantului potrivit il constituie calitatea partilor moi ale sanului (piele si tesut glandular). Calitatea implantelor este importanta, motiv pentru care nu pretul trebuie sa fie principalul criteriu de alegere al acestora.

                 Implanturile rotunde nu prezinta risc de rotatie dupa introducere. Sunt cele mai folosite si isi pastreaza forma indiferent de pozitia corpului. Cele de forma anatomica ofera un aspect mai natural bustului, dar daca se rotesc determina o deformare a sanului.

                Fata de cele rotunde implanturile anatomice sunt mai scumpe ca pret, insa amandoua sunt calitative si la amandoua unele dintre  firmele producatoare dau garantie pe viata.


                Pentru oricare dintre interventii optati,  fie ca este vorba de o mairire de sani, sau o interventie la nivelul  fetei sau al  corpului  este bine sa fiti informati, sa discutati cu medicul chirurg si sa va fie explicate in detaliu etapele interventiei pentru ca rezultatul final sa se plieze perfect pe asteptarile dumneavoastra.

No comments: