Monday, June 24, 2013

Estetica nasului tau


                  
                       Se apropie vacanta, concediul,  si iti doresti sa iti pastrezi amintiri in fotografii in care sa arati impecabil. Esti nemultumit/a de aspectul  nasului tau, o mica cocoasa sau lungimea necorespunzatoare a nasului nu se incadreaza perfect pe chipul tau. Un defect al  nasului poate afecta  relatiile  sociale si  se poate reflecta negativ  asupra increderii in propria persoana.  O simpla interventie chirurgicala iti poate imbunatati considerabil aspectul fetei: rinoplastia.

                      Rinoplastia  este interventia chirurgicala care urmareste modificarea dimensiunilor si formei nasului in armonie cu restul fetei. Rinoplastia poate interesa intregul nas sau o parte a acestuia. De exemplu, desfiintarea cocoasei, reducerea varfului nasului si marirea nasului pentru imbunatatirea aspectului din profil cu ajutorul implantelor sau grefelor. Prin rinoplastie se pot corecta malformatii sau defecte postraumatice. De asemenea in acelasi timp operator cu rinocorectia se poate corecta o deviatie de sept sau se poate imbunatati respiratia daca pacientul sufera de aceste probleme. In aceasta situatia medicul chirurg va colabora cu un specialist ORL.

             Deviatia de sept poate fi o simpla variatie a structurii normale putand sa apara în timpul dezvoltarii prenatale, în timpul nasterii sau pe masura ce nasul creste. De asemena, afectiunea poate sa apara ca Septoplastia este interventia chirurgicala efectuata cu scopul de a îndrepta un sept nazal deformat si astfel de a elimina obstructia cailor nazale. Se poate efectua cu anestezie locala sau generala, decizia fiind bazata pe preferinta pacientului sau indicatia medicului. Operatia are o durata de aproximativ 60-90 minute si, de obicei, pacientul paraseste spitalul dupa 3-4 ore. Medicul chirurg ORL sau plastician va face o incizie în interiorul nasului si va îndeparta mucoasa (un strat subtire de tesut moale) care acopera cartilajul si osul. Septul deformat va fi taiat sau îndreptat, dupa care mucoasa va fi repozitionata peste sept.

             Operatia de rinoplastie in general consta in dezlipirea partilor moi de pe scheletul osteocartilaginos; modelarea scheletului osteocartilaginos pentru a obtine forma dorita. Rinoplastia poate fi inchisa, interventia realizandu-se prin incizii in interiorul nasului (se vindeca cu cicatrice invizibile) si deschisa, care presupune prezenta unei cicatrice minore la baza nasului, motoda fiind preferata in cazul unor operatii complexe.

  Pacientii care au suferit operatia de rinoplastie se pot întoarce la activitatile lor la 2 saptamâni de la operatie. De asemenea, postoperator, chirurgul va recomanda pe o perioada de una-doua luni de zile respectarea unor indicatii pentru evitarea anumitor activitati si expunerea la anumiti factori de mediu.

                   Rezultatul final este evident dupa luni sau chiar un an, timp in care nasul va suferi transformari permanente

           




No comments: