Monday, July 18, 2011

Fund Bombat - Implant fesier

Pentru ca in ziua de azi de pune un accent mai mare pe fizic ca in trecut am ales sa discutam despre implantul fesier, acel “posterior de brazilianca” la care poate viseaza multe doamne si domnisoare. Dar totusi sa nu uitam si de domni care au devenit si ei din ce in ce mai preocupati de modul in care arata.
Implanturile fesiere presupun o interventie chirurgicala, cu rolul de a imbunatati aspectul feselor si de a crea forme pline, aşa numitul „fund bombat”. Realizate din silicon solid sau semi-solid, implanturile fesiere dau, la atingere, o senzatie similara cu atingerea unor muschi bine tonifiati.

Implanturile fesiere se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor, preocupati să aiba forme mai rotunjite şi un fizic armonios, bine proporţionat.
Rezultatele sunt permanente si de aceea teama de interventie se diminueaza la gandul ca o vom efectua o singura data. Operatia nu este dureroasa si nici mai costisitoare decat un implant mamar. Indicatiile medicului chirurg trebuie respectate cu strictete deoarece exista un risc mai mare de complicatii in raport cu alte interventii estetice, operatia efectuandu-se intr-o zona mult mai solicitanta.
Operatia se realizeaza sub anestezie generala si poate dura 2-3 ore si consta in:  incizie de aproximativ 5 cm fie în zona de intalnire a feselor cu partea posterioara a coapselor, fie in santul dintre fese (zona coccigiana ). Medicul chirurg va crea un „buzunar” suficient de mare pentru a insera implanturile fesiere.
Plasarea implantelor se face sub muschiul fesier mare sau sub fascia acestuia, dand un plus de volum la nivelul partii superioare a feselor. Datorita celor mentionate nu trebuie sa va faceti griji pentru cicatrici pentru ca acestea vor fi ascunse.
Dupa interventie se poarta un corset care ajuta la reducerea umflaturilor si previne acumularea de lichid, in timp ce imbunatateste circulatia sangvina si sustine noile contururi ale feselor. Trebuie se evitati sa dormiti pe spate si sa stati in pozitie de asezat pentru urmatoarele 2 pana la 4 saptamani.
Dupa aproximativ 5-7 zile, se pot relua activitatile cotidiene. Activitatea totala se poate relua dupa 4 - 6 saptamini, aceasta durata fiind diferita in functie de dimensiunile implanturilor si nivelul activitatii cotidiene. Este recomandat însa sa nu aveti activitati fizice solicitante în primele 3 luni dupa operatia de augumentare a feselor.