Thursday, November 11, 2010

O talie de viespe si un fund de brazilianca !!!

Fiecare din noi cautam un model cunoscut sau mai putin cunoscut cu care fie vrem sa semanam fizic, fie doar sa avem aceeasi personalitate. Cum fizicul este mai de impact iar noi modelam intai corpul pentru a bucura sufletul o sa va vorbesc despre marirea feselor, despre acel fund de brazilianca mentionat in titlu. Despre liposuctie, abdominoplastie pentru  mult dorita talie de viespe puteti citi in articolele anterioare.


Sunt mai multe modalitati de marire a feselor dar acum va voi expune marirea prin lipofeeling deoarece in acest mod puteti impusca "doi iepuri dintr-o lovitura", scapati de excesul de grasime si acesta este injectat exact unde trebuie.

In cazul lipofilling-ului, grasimea necesara maririi feselor se obtine prin liposuctie din zone precum coapsele, abdomenul sau trunchiul posterior. Aceasta grasime, preparata in mod adecvat, este injectata prin multiple tunele, pentru a obtine o buna uniformitate. Este vorba practic de o redistributie a grasimii. 

Stiut fiind faptul ca inevitabil se va produce un grad de resorbtie, este necesara injectarea unui volum mai mare cu 30-50%. Interventia este  indelungata (in medie 2 ore) si laborioasa, dar are marele avantaj ca cicatricile postoperatorii sunt minime, aproape inobservabile .


Postoperator, este recomandat repaus relativ pentru 2-3 zile. Recuperarea dureaza variabil, in functie de fiecare pacient intre 7-15 zile.

Tuesday, November 9, 2010

Mamoplostia de reductie sau micsorarea sanilor

Micsorare sani
Pentru unele femei sanii sunt chiar o problema si nu ma refer la lipsa lor ci la cazurile in care ei depasesc limite normale si sunt foarte grei, incomozi si iti cauzeaza numeroase probleme de sanatate.

Sanii multor femei sufera modificari de forma si volum de-a lungul timpului datorita mai multor factori: varsta, factori genetici, variatiile de greutate, hormonii, sarcina, alaptarea, menopauza. Astfel aceste probleme de estetica si functiune a sanilor pot aparea atat la o varsta frageda (in adolescenta) , dar poate crea disconfort si dupa varsta a doua, dupa instalarea menopauzei sau in urma adminsitrarii unor tratamente de inlocuire hormonala (HRT).

Te-ai saturat de durerile continue de spate? te-ai saturat sa iti achizitionezi bluze cu 3 numere mai mari?

Uneori este posibil, alteori nu, ca medicul sa aduca marimea si forma sanului cat mai aproape de caracteristicile unui san normal, cu dimensiuni proportionale cu celelalte dimensiuni toracice corporale. Acest lucru depinde si de starea de sanatate a pacientei, de greutatea si fluctuatiile de greutate, de tonusul si elasticitatea pielii.

Mamoplastia de reductie, alaturi de liposuctie, lipoaspiratie, abdominoplastie si /sau tratament de reechilibrare nutritionala pot oferi sentimentul de libertate de povara in viata cotidiana a ceea ce pentru unele femei reprezinta un ideal de frumusete si sexualitate.

Operatia de reducere a volumului sanilor este mult mai eficienta decat curele de slabire, tratamentele medicamentoase sau exercitiile fizice. Poate dura 3, 4 ore si riscurile sunt aceleasi ca in cazul oricarei interventii chirurgicale.

Daca e vorba de acei sani mari, care se reduc de volum, in principiu ar fi vorba de o singura operatie, cea de reducere de volum si asta ar fi in czul in care acel volum foarte mare este srict legat de glanda. Sunt si sani imensi care au o strcutura glandulara destul de saraca si ceea ce face sanul mare este grasimea. Iar in acest caz, ori de cate ori exista un ciclu de ingrasare/slabire, sanii se vor lasa si evident apare necesitatea de a ridica din nou sanii” spune dr. Dan Mihail Stana, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Dupa operatie, medicii recomanda purtarea unui sutien elastic sau o bustiera, pentru pozitionarea corecta a sanilor in timpul vindecarii, pentru simetria si compactarea lor. Disconfortul initial este controlat cu ajutorul medicatiei, iar cicatricile dispar definitiv intr-un an, motiv pentru care medicii interzic expunerea la soare.

Prima menstruatie dupa operatie poate determina umflarea sanilor si acestia devin durerosi. Pacientele isi pot relua viata normala la 2, 3 zile dupa operatie. Pentru ca durerile sa fie mai mici, medici recomanda evitarea efortului fizic Pentru ca rezultatele sa dureze, medicii recomanda un regim de viata echlibrata, pentru ca ingrasarea poate dauna aspectulului sanilor.