Friday, June 21, 2013

Cum sa intineresti cu 10 ani!!!

Ridurile, inamicul numarul 1 al femeilor, nu mai reprezinta o amenintare. Medicii esteticieni propun solutii rapide de intinerire faciala, cu ajutorul carora poti sa arati cu pana la 10 ani mai tanara. Tratamentele cu botox, injectiile cu acid hialuronic, peelingul sau dermabraziunea vin in ajutorul persoanelor care isi doresc un ten de invidiat, in doar cateva ore.
Trecerea anilor, mai ales la femei, se manifesta in primul rand la nivelul fetei. Simtitor, pielea isi pierde din elasticitate, iar ridurile isi fac treptat aparitia. Prevenirea cutelor inestetice este dificila, iar atunci cand acestea se instaleaza, devin o problema greu de ascuns cu trucuri cosmetice.

Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea de regenerare a celulelor pielii este din ce in ce mai scazuta. Ridurile fine de la colturile ochilor, de pe frunte sau dintre sprancene sunt printre primele care apar imediat dupa varsta de 20 de ani, si pot cunoaste o ascensiune rapida in functie de gradul de hidratare al tenului si expresivitatea fetei.
Medicii esteticieni ne ofera astazi o gama larga de solutii pentru intinerirea faciala si imbunatatirea aspectului pielii, cele mai eficiente fiind tratamentele cu botox, injectiile cu acid hialuronic, liftingul facial prin mezoterapie, peelingul si dermoabraziunea. Astfel, in doar cateva ore si prin intermediul unor proceduri putin solicitante pentru organism, se poate redobandi un ten sanatos si plin de elasticitate.
Botoxul – cel mai cunoscut remediu in estomparea ridurilor
Tratamentul cu botox este unul dintre cele mai cunoscute procedee de intinerire faciala. Acesta actioneaza asupra ridurilor prin vasodilatatie, determinand relaxarea si intinerirea tegumentului. Efectele unei injectii cu toxina botulinica sunt vizibile inca din primele 24 de ore dupa interventie, dar rezultatul final poate fi apreciat dupa o perioada de 7-14 zile.
Persoanele care doresc sa apeleze la injectii cu toxina botulinica trebuie sa stie ca acestea au un efect limitat, care poate dura intre 3 si 6 luni, in functie de dilutie, portiunea afectata si toleranta personala, dupa care procedura este necesar sa se repete. Acest tip de interventie are un grad scazut de dificultate si nu necesita internare sau anestezie locala, iar prin intermediul ei se pot trata ridurile de la nivelul superior al fetei.
Acidul hialuronic – cea mai rapida alternativa anti-ageing
Acidul hialuronic este utilizat de esteticieni atat pentru umplerea ridurilor cat si pentru marirea buzelor, actionand in profunzimea stratului pielii, unde formeaza un film transparent, invizibil si elastic. Datorita faptului ca aceasta substanta apare in mod normal in corpul uman, toleranta organismului fata de ea are un grad mai ridicat. Rolul acidului hialuronic este de a proteja si conserva caracteristicile principale ale pielii, mentinand-o sanatoasa, vitaminizata si elastica.
Liftingul facial prin mezoterapie – cocktailul frumusetii
Mezoterapia este o procedura de intinerire faciala prin intermediul careia pielea devine mai luminoasa, elastica si naturala, obtinandu-se un efect denumit „meso-glow effect” sau efect de stralucire”. Prin introducerea acidului hialuronic in cadrul substantelor utilizate in acest process efectul este de meso-lifting”, iar prin reducerea ridurilor de la nivelul fetei se obtine efectul de meso-botox”, ce confera pielii un aspect proaspat.
Peeling-ul – trucul frumusetii indelungate
Daca ai un ten incarcat si lipsit de vitalitate, peeling-ul este procedura ideala la care trebuie sa apelezi. Efectele sale nu sunt vizibile doar la suprafata, ci si asupra epidermei si dermei, deoarece distruge celulele moarte ale stratului cornos. Esteticienii recomanda aceasta interventie persoanelor care au riduri sau cicatrici profunde si nu doresc o operatie chirurgicala.
Dermabraziunea – reteta tenului perfect
Aceasta procedura estetica se aseamana peeling-ului, dar necesita o pregatire in prealabil a pielii, prin inghetarea suprafetei care va fi tratata. Indepartarea aspectului inestetic se realizeaza cu ajutorul unui aparat cu motor rotativ si o perie rigida, ce actioneaza la nivelul suprafetei tenului. Astfel, pielea se regenereaza si capata o textura si un aspect vizibil imbunatatit.

Indiferent de procesul estetic la care se apeleaza, specialistii recomanda o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, fibre si proteine, precum si folosirea produselor dermatologice specifice tipului nostru de ten.


Liposuctia- Media uneori informeaza gresit !

     

Medicii esteticieni trag un semnal de alarma: orice interventie chirurgicala are riscuri! Afla-le pe ce ale liposuctiei


Liposuctie


Extractia grasimii (liposuctia sau lipoaspiratia) din anumite regiuni ale corpului cu ar fi partea superioara a bratelor, abdomen, fese, solduri, coapse, genunchi este o tehnica de indepartare a tesuturilor adipoase nedorite.
“Trebuie retinut faptul ca liposuctia nu este o metoda de slabire ci o metoda de remodelare.  Pacientul trebuie sa fie sanatos din punct de vedere clinic, ca la orice alta interventie chirurgicala si sa fie constient de toate riscurile pe care le presupune aceasta operatie, dar foarte important sa aiba o proiectie realista asupra rezultatului.”, a subliniatDr. Dan Mihai Stana, chirurg estetician Clinica Efigia.
Ce trebuie sa stii inainte de o operatie de liposuctie
Decizia de a se supune unei operatii de liposuctie este in definitv alegerea fiecarui pacient. Cu toate acestea, medicii de specialitate trag un semnal de alarma. In pofida progresului tehnologiei ce asigura siguranta si succesul acestei proceduri, intotdeauna exista un risc, insa acestea sunt minime atunci sunt respectate toate indicatiile postoperatorii iar consultul preoperator este riguros.
Preoperator, pacientul are datoria sa ajunga la greutatea dorita, prin sport si dieta si abia dupa trebuie sa recurga la o lipoaspiratie pentru a elimina si ultimele urme de grasime, in dorinta de a capata formele dorite. Totodata inainte cu cel putin 2 saptamani, pacientul trebuie sa intrerupa administrarea de aspirina, i se recomanda cateva sedinte de endermologie (inlaturarea posibilei celulite cu un apart special), apoi este necesar sa fie facute o serie de analize: hemoleucograma, uree, creatinina, glicemie, timpi de coagualare a sangelui, teste hepatice, EKG.
“Daca pacientul sufera de anumite boli este necesar sa avertizeze medicul chirurg pentru analize suplimentare. Preoperator pacientul trebuie examinat amauntit de catre medic pentru a putea observa daca peretele abdominal nu prezinta unele neregularitati, daca pacientul nu are vreo hernie, sau prezinta cicatrici in urma unei alte interventii, daca intestinele sunt foarte apropiate de tesutul adipos sau daca prezinta varice in zona picioarelor. De comun acord cu medicul anestezist se decide daca pacientul este apt pentru intervenetie.”, a adaugat Dr. Dan Mihail Stana.
Liposuctia este contraindicata atunci cand pacientul are boli grave de sange, dermatologice, infectioase, casecxii, boli cardiovasculare cronice, diabet zaharat sau boli care afecteaza anumite zone, ca de exemplu: hernii, eventratii in zona abdominala, varice in zona gambelor sau a coapselor. In conditiile in care tesutul gras este slab reprezentat nu poate fi practicata aceasta metoda de remodelare corporala chirurgicala.
Cat de complicata este operatia de liposuctie?
Liposuctia este o interventie relativ usoara, ce dureaza intre 1 si 2 ore. Procedeul prin care se realizeaza liposuctia nu este complicat, ingaduind insa eliminari de grasime care pareau imposibile cu cateva decenii in urma.
In zona adipoasa este introdusa o canula printr-o incizie de maxim sase milimetri. Aceasta canula este cuplata la un aspirator chirurgical, orificiile cu care sunt prevazute canulele permitand absorbtia grasimii. La inceput insa, are loc fluidizarea straturilor de grasimi prin injectarea unor substante speciale, urmand ca ulterior acestea sa fie absorbite. Manevrarea canulelor se efectueaza astfel incat printr-o singura incizie sa fie aspirata o suprafata cat mai mare.
Dupa operatie pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile medicului: trebuie sa isi ia medicamentele prescrise, trebuie sa poarte un conformator (costum de liposuctie) minim 6 saptamani postoperator, trebuie sa isi respecte controalele la 1, 3, 6, 9, 12 luni postoperator, sa evite expunerea la soare si masajele agresive.”, a incheiat Dan Mihail Stana.
Complicatiile lipoaspiratie sunt foarte rare
In general sunt putine complicatii care pot aparea, in urma unei liposuctii, cum ar fi:
  • sangerarea si acumularea de fluide la locul operatiei (costumul special care trebuie purtat dupa liposuctie este o contentie elastica puternica ce are rolul de a impiedica acest lucru);
  • infectia - apare foarte rar si trebuie tratata cu promptitudine;
  • modificari de sensibilitate - se manifesta in mod particular la pacientii cu volum mare de grasime aspirat, dar este o complicatie temporara care dispare dupa cateva saptamani;
  • iregularitati - liposuctia poate cauza unele neregularitati in tesutul moale la locul operatiei; ele trebuie rezolvate uneori cu unele proceduri operatorii secundare; purtarea corecta a imbracamintii post-operatorii ajuta la eviterea problemei (aceste neregularitati se pot rezolva ulterior prin sedinte de endermologie si prin masaje).
  • decolorarea pielii - de obicei este temporara si dispare cu timpul.