Wednesday, July 14, 2010

De ce abdominoplastie?

Pentru ca ai slabit foarte mult, pielea de pe burta atarna sub forma unui sort, faci abdomene, te dai cu creme fara rezultat, te simti inferior celor din jur sau pentru ca ai fost de mai multe ori mamica si acum e timpul sa iti recapeti silueta de "viespe" di n tinerete.

Abdominoplastia este o metodă chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului. Procedura poate ameliora semnificativ aspectul acestuia: elimină pielea încreţită, întăreşte muşchii abdominali şi aplatizeză abdomenul.

Abdominoplastia se face sub anestezie generală şi necesită internare. Intervenţia chirurgicală durează între două şi patru ore, în funcţie de zona care trebuie excizată. Există mai multe tehnici folosite pentru abdominoplastie. Cel mai frecvent, chirurgul va face o incizie de-a lungul abdomenului inferior, de la spina iliacă anterosuperioară dreaptă la cealaltă, pe linia de deasupra pubisului. A doua incizie se va face pentru a elibera ombilicul de ţesutul înconjurător. Apoi, chirurgul separă pielea de pe peretele abdominal pe toată suprafaţa până la coaste pentru a elibera muşchii verticali ai abdomenului. Muşchii sunt cusuţi din nou pe linia de mijloc. Acest lucru implică un nou perete abdominal, mai ferm, precum şi o talie mai îngustă. În final, îţi vor fi aplicate pansamente elastice.

Recuperarea postoperatorie

Dupã operatie, apare o usoara senzatie de discomfort si slãbiciune ce poatet fi indepãrtate cu usurinta prin medicatie. Pacientul va rãmîne internat pentru 2-3 zile cu coapsele flectate pentru a reduce tensiunea in regiunea abdominala. Pansamentul este schimbat înainte de externare. Pacientul va purta o burtierã elasticã timp de 2-3 luni. Eliminarea "sortului" tegumentar si a excesului de tesut grãsos, duce la un aspect mai plat, mai ferm al abdomenului si la ingustarea taliei. Desi chirurgul face tot posibilul pentru a minimaliza cicatricile, ele sînt permanente, dar in 3-6 luni, se vor estompa in culoare si se vor aplatiza Desi vã veti ridica într-o zi sau douã de la operatie, chirurgul vã va sfãtui in legatura cu momentul în care veti relua activitatea. Pentru a permite o vindecare adecvatã veti evita suprasolicitarea fizicã timp de 3-4 saptamîni. Decizia momentului de a vã relua munca, depinde de ritmul vindecãrii si de cum va simtiti.

No comments: