Monday, October 25, 2010

Ridicare fese, lifting chirurgical fese!

Cele mai constiente persoane fata de micile imperfectiuni ale corpului sunt femeile. Nu cred ca exista femeie care sa fie multumita de cum arata. Ele observa o sumedenie de defecte pe care barbatii ori nu le vad ori nu le dau importanta.

Cheltuim sume importante pe tot felul de tratamente, pe sedinte epuizante la sala pentru a ne modela corpul asa cum am dori. Din pacate anumite parti ale corpului nu pot fi modelate decat prin chirurgie. Una din aceste parti sunt fesele lasate care desi dupa cateva luni de sport arata mai bine nu este exact ceea ce noi ne-am dori.

Ridicarea feselor poate imbunatati forma si conturul acestora. Este o procedura chirurgicala care implica indepartarea tegumentului si grasimii in exces de la nivel fesier. Este utila in cazul persoanelor care au scazut sever in greutate sau care doresc pur si simplu sa arate bine.

Cei mai buni candidati pentru ridicarea feselor sunt cei care hotarasc sa isi fac si liposuctie. Liposuctia efectuata singura poate lasa tegument in exces, care atarna si necesita ridicare. Medicii recomanda efectuarea ambelor procedurii in acelasi timp.

Procedura: inciziile sunt efectuate sub regiunea fesiera, unde nu sunt vizibile. Ulterior, medicul chirurg va indeparta tegumentul in exces si care atarna. Pentru imbunatatirea aspectului feselor, se poate efectua si liposuctia. Acestea nu necesita spitalizarea pacientului, procedurile dureaza de la doua la patru ore. Se va efectua anestezie generala.

Efecte adverse frecvente: efectele adverse includ durere, senzatie de amorteala, echimoze locale, toate dispar in cateva saptamani. Aspectul cicatricilor se imbunatateste in timp.

Complicatii: desi complicatiile sunt rare, ele includ sangerarea, infectia si colectii lichidiene persistente. Uneori mai sunt necesare interventii suplimentare pentru corectarea oricaror probleme ce pot aparea la nivelul locului inciziei, de exemplu daca pacientul sta pe incizie sau face miscari de intindere la acest nivel.

Recuperare: principalul obstacol in vindecare si recuperare il constituie faptul ca pacientul nu are voie sa se aseze pe incizie. De obicei pacientii trebuie sa se intinda pe burta in timpul primei saptamani dupa interventie, in functie de extinderea interventiei. Pe masura ce inciziile se vindeca, pacientul isi poate relua activitatea normala, incluzand si pozitia sezanda.

Recuperarea initiala dureaza aproximativ 10 zile, cu recuperare completa in patru pana la sase saptamani. Inciziile pot necesita pana la un an pana la vindecare si estompare.

Rezultate: acestea sunt de lunga durata daca pacientul urmeaza o dieta adecvata si efectueaza exercitii fizice regulat. Cu toate acestea, ca orice procedura de lifting, ar mai putea fi necesare proceduri suplimentare.

No comments: