Thursday, October 14, 2010

Transferul de grasime proprie

Numerose tehnici de infrumusetare ne stau la indemana, tehnici ce dau acel imbold prin care atragem privirile. De multe ori oboseala, boala, stresul isi pune amprenta asupra chipului nostru iar tenul ce o data era invidiat acum se incerca a fi acoperit cu straturi riguroase de fond de ten.

Ne putem imbunatati imaginea prin diferite microinjectii cu toxina botulnica , acid hialuronic, prin stimularea colagenului cu Lift 6, prin microdermabraziune, mezoterapie si bineinteles prin transfer de grasime proprie (transfer autolog).

Transferul de grasime proprie este un procedeu chirurgical prin care se aspira tesutul adipos dintr-o regiune a corpului (cum ar fi din zona abdomenului), urmand apoi introducerea lui in zonele deficitare ale aceluiasi organism: in obraji, in buze, in santul nazolabial, in zona ochilor pentru disparitia cearcanelor precum si in alte zone problematice ale corpului.

Cercetarile recente au demonstrat ca in tesutul adipos (grasimea) se gaseste o importanta sursa de celule stem, care au avantajul de a fi recoltate mult mai usor (prin liposuctie), si care pot fi utilizate cu succes in chirurgia cosmetica.

Transferul Autolog este o procedura minim invaziva si nu implica nici un fel de cicatrice, nici la locul recoltarii si nici in zona de corectie. Se poate face sub anestezie locala si nu necesita internare.In acest fel se pot corecta defecte date de caderea tesuturilor prin procesul de imbatrinire, se pot corecta unele ciatrci si in orice caz, se poata da un aspect mai tanar fetei.
Folosita ca un filler injectabil (in locul acidului hialuronic sau colagenului de exemplu), grasimea proprie se comporta aproape perfect: este un material natural, deci riscul de aparitie a reactiilor alergice nu exista, este moale ‚perfect adaptabila zonei de umplere, intodeauna la indemina).

Totusi, exista un dezavantaj, care consta in faptul ca o parte din grasimea injectata este resorbita, necesitind mai multe sedinte de injectare (cam 2-3) pana la stabilizarea aspectului dorit. 

Dupa transferul de grasime trebuie sa va asteptati la aparitia unui edem (umflatura) si posibil si a unor vinatai mici, ce ar putea dura pina la 3-7 zile, de aceea este nevoie sa va aranjati cumva o perioada de citeva zile sa puteti lipsi de la serviciu sau alte activitati sociale. De asemenea este foarte important sa miscati cit mai putin zona respectiva si sa nu o masati citeva zile; local nu sunt dureri, ci doar o senzatie de jena la miscare, care dispare la aplicatii reci (gheata locala). In ziua respectiva nu folositi cosmetice faciale (farduri) si nici in urmatoarele 24 ore.

La 6-8 saptamini poate fi nevoie de o noua sedinta de grefare, daca observati ca s-a resorbit o cantitate mare din substanta. Dupa a 2-a injectare, rata de resorbtie este mai redusa, iar dupa a 3-a, aproape toata grasimea injectata este retinuta in zona respectiva. Dupa transferul grasime puteti vedea o fata intinerita sau niste buze mai voluptoase, o lipsa a ceracanelor etc.

No comments: