Wednesday, March 13, 2013

Implanturilee faciale

Oricat ne-am dori perfectiunea nu exista, cu totii avem mici defecte care ne marcheaza mai mult sau mai putin viata. In timp ce unele persoane nu pun accent pe fizic sau sunt multumite cu ce le-a dat Dumnezeu altele sunt foarte demoralizate de felul cum arata si acest lucru ajunge sa le afectecteze atat in viata personala cat si profesionala. 

Astazi vom vorbi de o parte a trupului pe care cu totii punem cel mai mare accent si anume fata. Este important sa avem o fata luminoasa, sanatoasa si plina de viata deoarece ne va ajuta mult in relatiile cu cei din jur, vom exprima incredere, vom fi mai siguri pe noi si pe deciziile pe care le luam.

Mici defecte ale chipului precum riduri, adancituri, buze subtiri se pot imbunatati prin apelarea la tehnici mai putin abuzive precum mezotarepia, acidul hyaluronic, sau toxina botulinica, insa sunt defecte mai mari ale fetei precum o asimetrie, o barbie ingusta, buze foarte subtiri, pometi mici care se pot corecta doar prin apel la chirurgie estetica si anume imbunatatirea aspectului prin implanturi faciale. 

Din categoria implanturilor faciale se pot aminti: implantul paranazal - corecteaza aspectul bazei nasului; implantul premaxilar ajuta la scoaterea catre exterior a bazei nazale, deschizand unghiul nazolabial; implantul sub nivelul alveolei orbitale - umple santul suborbital ce sa formeaza ca rezultat al atrofiei tesutului, efect al imbatranirii (pot fi folosite si injectiile cu filleri dermali pentru a corecta adancimea santului suborbital, insa efectele nu vor fi permanente); implanturi de obraji (implanturi malare), implant de barbie (implant mentonier), implant de buze, implant de maxilar/mandibula. 

Implantul de obraji sau implanturile malare unt folosite pentru a da volum sau pentru remodelarea generala atat a pometilor cat si a partii superioare a maxilarului. Este recomandata atat persoanelor care doresc o imbunatatire a aspectului fetei sau celor care au suferit anumite traume in urma unui accident si necesita o reconstructie a fetei. 

Exista 2 tipuri de implanturi pentru obraji, in functie de zona de deficienta tratata:
  • implantul de obraz standard - cunoscut sub denumirea de implant malar - plasat desupra osului zigomatic
  • implantul submalar - recomandat pentru zonele in care tesuturile moi sunt lasate, plasat sub nivelul osului zigomatic pentru a produce o ridicare a pometilor si netezirea cutelor nazolabiale.
Procedura de implantare dureaza aproximativ 60 minute. Ea poate fi combinata cu alte proceduri de liposuctie faciala sau lifting-ul zonei mediane a fetei, lifting frontal, blefaroplastie (in acest caz implantul este introdus prin inciziile aferente acestor proceduri). Implantul de barbie (interventie numita tehnica mentoplastie) este utilizat in special pentru a imbunatati aspectul unei barbii retrase. Implantul de barbie este plasat prin intermediul unei incizii sub nivelul barbiei sau inciziei intraorale, de-a lungul buzei inferioare (in interiorul cavitatii bucale). implantul la nivelul barbiei poate oferi atat femeilor cat si barbatilor un aspect simetric, mai atragator, mai putin extenuat si imbatranit deoarece ofera proportionalitate chipului si elimina aparenta de piele laxa "gusa". 

Este o interventie frecvent solicitata de barbati intrucat impune un caracter mai puternice maxilarului, o trasatura atractiva la un barbat. Implanturi de maxilar / mandibula ste plasat printr-o incizie la interiorul buzei inferioare (in ambele parti), pentru a putea crea “ buzunarasul” de implant lateral.

Procedura dureaza intre 1-2 ore in functie de decizia pacientului de apela la o interventie singulara sau impreuna cu o procedura de liposuctie. Implantul de buze poate fi folosit pentru a crea aspectul unor bue mai mari, mai frumoase si mai senzuale, o data inserat acest implant poate fi modelat astfel incat sa se obtina conturul dorit, iar suprafata non-poroasa va oferi un aspect natural tesuturilor de la nivelul buzelor (fara cocoloase, deformari).Acest tip de implant de buze nu se rupe si nu se dezumfla. 

Orice interventie am alege, fie ca optam pentru una chirurgicala sau nechirurgicala este important ca alegerea sa o facem pentru noi, pentru a ne simti bine, a avea incredere in propia persoana si a merge pe strada cu fruntea sus si foarte mandri.

No comments: