Wednesday, March 13, 2013

Ce este chirurgia estetica? De ce au atata notorietate operatiile estetice?

Chirurgie estetica a evoluat, avand la origine tehnici de chirurgie reconstructiva; multe din interventiile din prezent utilizate pentru imbunatatirea imaginii pacientilor, au inceput ca solutii pentru probleme reconstructive. Relatia dintre cele doua tipuri de interventii este foarte stransa si de aceea chirurgii plasticieni experimentati in chirurgia reconstructiva au deja o baza foarte solida in abordarea operatiilor estetice.

Chirurgia estetica este o ramura a chirurgiei plastice care are ca scop ameliorarea aspectului estetic al corpului omenesc, aceasta insemnand fie corectarea unor deficiente morfologice constitutionale sau dobandite, fie indepartarea semnelor de imbatranire.

Pacientii care se adreseaza chirurgiei estetice sunt persoane sanatoase, care doresc o ameliorare a calitatii vietii din motive personale sau socio-profesionale.

Oamenii cu o buna imagine personala sunt mai eficienti in activitatea lor, sunt mai siguri pe ei si interactioneaza pozitiv cu ceilalti. Multi oameni au functii in care modul cum arata este important, chiar daca nu sunt persoane publice. Oamenii sunt judecati, cel putin intr-un anumit grad, dupa felul cum arata. O infatisare tanara si placuta poate fi mijlocul de a ramane competitiv.

In ceea ce priveste serviciile chirurgicale, ele reclama o calitate deosebita precum si o mare responsabilitate din partea celor care o practica. Pe langa o solida experienta in domeniul chirurgiei reconstructive, chirurgii plasticieni care desfasoara si activitate in domeniul chirurgiei estetice trebuie sa dea dovada de un discernamant deosebit si constiinta profesionala pentru stabilirea corecta a indicatiilor. Chirurgul trebuie sa explice corect pacientului, posibilitatile reale si riscurile ce decurg din astfel de interventii chirurgicale.

Pacientul trebuie sa inteleaga ca nu exista interventii chirurgicale miraculoase si ca orice interventie chirurgicala cosmetica are avantaje si dezavantaje, in relatie directa cu indicatia operatorie, cu experienta chirurgului, cu tehnica si materialele utilizate, depinzand in mare masura si de particularitatile individuale.

De ce auzim tot timpul depre operatiile estetice?
In primul rand pentru ca aspectul este primordial in numeroase situatii, imaginea se vinde, frumusetea a devenit o obsesie si de multe ori intervine si efectul de turma.


Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti

No comments: